LET THERE BE LIGHT | STEVE WALKER

MASTERCLASS

 

Het thema van de maand juni is Cinematografie.

 

Tijdens deze unieke Masterclass ontwikkel je, samen met Director of Photography Steve Walker, in twee of vier dagen jouw eigen lichtvisie.

 

De eerste twee dagen ga je de studio in waar alle licht apparatuur aanwezig is.

Steve behandelt verschillende licht genres. Wat houdt licht precies in? Waarom wordt licht onderschat? Je leert alle ins en outs van lichtgebruik.

Vervolgens ga je verschillende genres bekijken, beoordelen en maken. Hoe beïnvloedt licht het genre? Hoe bepaalt het licht de sfeer van een scene? Hoe komt dit tot stand?


Aan het eind van deze 2 dagen heb je de basis gevormd voor jouw persoonlijke lichtvisie.

De overige dagen staan in het teken van 'het ontdekken van licht'. Je gaat op pad met een camera en schiet verschillende shots. Hoe gebruik je natuurlijk licht? Hoe versterk je het licht door het gebruik van bepaalde lenzen?

 

Tot slot zet je de puntjes op de i door middel van de juiste kleurcorrectie: Steve leert je de basics van kleurcorrectie en past dit toe op jouw scene.

 

Aan het eind van de 4 dagen heb jij je persoonlijke lichtvisie ontwikkeld met een van de beste cinematographers van Nederland.

 

De Masterclass 'Let there be Light' werd gemiddeld beoordeeld met een 8!

 beoordeeld met een 8!

 

*Pictures by beeldmixer.nl

 

 

MASTERCLASS

LET THERE BE LIGHT

Steve Walker

 

 

>> Datum: donderdag 1 juni & vrijdag 2 juni (+ optioneel donderdag 8 juni en vrijdag 9 juni)

>> Docent: Steve Walker
>> Tijd:  10:00 - 17:00 uur

>> Doel: Persoonlijke lichtvisie ontwikkelen

 

Investering twee dagen      €600,-


                 
vier dagen       €999,-

 

INSCHRIJVEN

DE MASTERCLASS

STEVE WALKER

 

Steve studeerde Film & Photography aan de University of `Nottingham. Gedurende de afgelopen 15 jaar heeft hij als director of photography gewerkt aan meer dan 1000 commercials wereldwijd, talloze speelfims en werkt hij regelmatig samen met kunstenaar Erwin Olaf. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in colorgrading.

 

BEOORDELINGEN

"Het zelf doen was erg leuk en leerzaam. Ook de praktische opzet was erg goed!"

 

"Prettig om direct met allerlei lichtapparatuur te werken. Steve laat je diverse mogelijkheden zien, hoe je zowel met uitgebreide als met eenvoudige sets een sfeer kan bepalen."

 

"Wat ik goed vond was Steve zijn knowhow, de opbouw, hoe hij allemaal problemen in kaart brengt en die oplost. Super leerzaam!"