NIENKE EIJSINK

REGISSEUR | VERSLAGGEVER

 

Nienke Eijsink (1977) heeft een achtergrond in kunst (Bachelor of Art aan de Willen de Kooning Academie en Master of Art aan het Sandberg Instituut). Na opleidingen aan het Binger Instituut en de Kids & Docs masterclass van het IDFA heeft ze zich gericht op regisseren.

 

De afgelopen 15 jaar heeft ze zowel freelance als in dienst bij diverse publieke en commerciële omroepen als productiehuizen gewerkt als (item) regisseur/ verslaggever (camjo en ENG) van zeer uiteenlopende formats als Man Bijt Hond tot Hollands Got Talent en RTL Boulevard. Daarnaast produceert ze zelfstandig formats zoals de reünie van Medisch Centrum West (TROS) en documentaires zoals FAN (NCRV), Het verhaal van Anna (AVRO), Racer (AVRO) en Ster! (AVRO).

 

 

 

 

FAN

In het leven van de Hengelose tiener Nienke Eijsink draait alles om Dr. Chris Randall uit de Australische doktersserie The flying doctors. Nienke plakt haar kamer vol met foto's en posters van haar idool en laat haar haar precies zo knippen als dokter Chris. Op een dag besluit Nienke in Australië op zoek te gaan naar de actrice die haar leven heeft bepaald.

Bekijk hier de gehele documenaire

 

 

 

HET GEHEIM VAN...


De nieuwe TV serie 'Het geheim van....' is een zoektocht naar het geheim achter het succes van populaire televisieprogramma’s uit het verleden.

In de eerste aflevering wordt 25 jaar na de eerste uitzending de cast en crew van ‘Medisch Centrum West’ bij elkaar gebracht. De reeks was destijds ongekend populair en heeft 100 afleveringen lang een miljoenenpubliek weten te boeien.
 

 

 

HET VERHAAL VAN ANNA


Een waargebeurd verhaal, uitgezonden bij de AVRO.
Anna (15) is door twee moeders opgevoed: Jet en Hetty. Toen Jet een tijd geleden overleed besloot Anna haar andere moeder niet teveel tot last te zijn en geen vervelende puber te worden. Ze praat liever niet met Hetty over Jet, omdat ze dat moeilijk vindt.